Vasilakos News
Home » Κινηματογράφος » Green Lantern (2011)

Green Lantern (2011)

Nεαρός πιλότος σε F-16 (όχι τρελλός) που έχει χάσει τον ήρωα πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα γίνεται ο εκλεκτός πράσινου δαχτυλιδιού από τον πλανήτη (σιγά τα) Οα και αναλαμβάνει το ρόλο σωτήρα της ανθρωπότητας και φυσικά του κοριτσιού της ταινίας από τον άσκημο κακεντρεχή και τρελλό επιστήμονα ο οποίος όταν έρχεται σε επαφή με εξωγήινη μορφή ζωής γίνεται ακόμα πιό πατσαβούρης, ακόμα πιό παλαβός και απίστευτα πιό ψακομούνης μη μπορώντας να ξεπεράσει τη χυλόπιτα που έφαγε στα νεανικά του χρόνια από το προαναφερθέν κορίτσι. Ο Ryan (όχι αυτός που σκέφτεσαι, ο άλλος…) Raynolds κάνει το δρομολόγιο Γή – Πράσινος πλανήτης στην ίδια συχνότητα που κάνει το πράσινο 040 το Πειραιάς-Σύνταγμα ντυμένος στη πράσινη λίκρα στολή του, μαθαίνει να ελέγχει το πράσινο φως του δαχτυλιδιού τρώγοντας το ξύλο της αρκούδας, και στο τέλος νικά θριαμβευτικά τον Supervillain της ταινίας αν και βρίσκεται (πιό κλασσικά πεθαίνεις) μισό μόνο βήμα πριν την ήττα. Δίπλα του η Blake Lively δείχνει ότι το ταλέντο της βρίσκεται αποκλειστικά στο χρώμα της βαφής της L’Oreal που χρησιμοποιεί και δίνει την πιό μεστή της ερμηνεία ever ως καστανή αθώα (και φυσικά πλούσια) κορασίδα που αγάπησε πληγωμένο αγόρι που σώζει το σύμπαν. Στην πλευρά των ηττημένων τώρα ο γνωστός ρολίστας Peter Sarsgaard αποδεικνύει ότι «Karafla is a Bitch» και παλεύει για να νικήσει το κακό προφανώς στραβωμένος διότι πάνω που ανέβαινε η καριέρα του (εξαιρετικός στο Jarhead) δεν τον πρόλαβε η DHI (θα μου πεις αφού δεν έβγαλε μαλλάκι ο ΛΕΠΑ εσύ τί ψάχνεις). Κλείνοντας με το πρωταγωνιστικό καστ, κάνουμε ότι δεν είδαμε τη συμμετοχή του Tim Robbins στο ρόλο του μπαμπάκα της Μπλέηκ ο οποίος βρίσκει και αυτός φριχτό θάνατο λίγο πριν το λυτρωτικό (τα παραλέω το ξέρω) τέλος της ταινίας.

ΣΤΙΓΜΗ ΟΣΚΑΡ: Καμία. Το πιό ενδιαφέρον μέρος της ταινίας, η εκπαίδευση του μαθητευόμενου Green Lantern είναι σίγουρα η πιό εντυπωσιακή της ταινίας, αλλά δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί.

ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΥΣΟΥ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ: Ωραία κοπέλα η Βlake δε θα μαι εγώ που θα πει διαφορετικά, αλλά αυτή η ερμηνεία «κρατάω τα χειλάκια μου μισάνοιχτα» προβλέπω μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να πατενταριστεί από την ίδια και να ζητάει από τούδε και πέρα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας από το μισό Hollywood.

ΜΟVIE TRIVIA: «Quentin Tarantino was considered to direct this film» (xaxaxaxaxaxaxaxaxa)

ATAKA ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ: Συγνώμη πρέπει να βιαστώ έχω αργήσει. Βολέψου σαν στο σπίτι σου. Υπάρχει νερό στη βρύση!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ: Το μόνο αρνητικό (μόνο αλλά κυρίαρχο) για ταινίες σαν το Green Lantern όπου τα εφέ παίζουν τον πρώτο ρόλο, είναι ότι (κακά τα ψέμματα) πλέον σε κάνουν να νυστάζεις. Ακόμα και τα εξαιρετικά (η αλήθεια να λέγεται) CGI υποβαθμίζονται σε τέτοιο βαθμό από το τόσο προβλέψιμο σενάριο που στο τέλος δεν έχεις να περιμένεις τίποτα παραπάνω από ένα ζεστό «βρώμικο» με το που θα βγείς από το σινεμά. Γιατί στο πρώτο Superman που είδες στο σινεμά, ποτέ δε θα ξεχάσεις ότι πρωταγωνιστούσε ο Κρίστοφερ Ρήβ, στο τελευταίο όμως θα χρειαστεί απαραίτητα να μπεις στο IMDB για να θυμηθείς.

Rating: ★★☆☆☆ Ryan Raynolds δε θα γίνεις ποτέ Ryan Gosling.

Bonus Video

Nα δεις που ούτε στον Sheldon Cooper θα άρεσε…

  • Maria1881995

    gia sas ime h maria Kyriakidou 
    ime 16 xrono meno strovolo

Scroll To Top