Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024
Vasilakos News
Home » Blogovision » No4 for 2013 Daft Punk «Random Access Memories»

No4 for 2013 Daft Punk «Random Access Memories»

daft-punk-back

Και έφτασε η στιγμή εκείνη που πρέπει να γράψεις κάτι για ένα από τα τεράστια φαβορί της χρονιάς που διανύσαμε, για ένα συγκρότημα που κατηγορήθηκε για υπερβολικό μάρκετινγκ (αλήθεια όμως, who cares?), για ένα συγκρότημα που δε μοιάζει με όλα τα άλλα, για ένα τραγούδι που στοίχειωσε τις ουρές στις εφορίες, το κυκλοφοριακό των μεγαλουπόλεων και φυσικά το σύνολο των μπιτσόμπαρων από τον Πλατανιά μέχρι την Κόπα Καμπάνα. Οι Daft Punk λοιπόν μπορεί να άφησαν κάπως το χρόνο να περάσει από το τελευταίο τους studio album  μιάς και οχτώ ολόκληρα χρόνια από το θρυλικό Human After All δεν τα λες και λίγα (οκ, με το ΕΠΙΚΟ διάλειμμα του Tron Legacy) αλλά με το Random Access Memories χτύπησαν φλέβα χρυσού. Και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το Get Lucky όσο με την μαγική πεντάδα που ξεκινάει με το καλύτερο dance κομμάτι του 2013 το «Giorgio by Moroder» συνεχίζει με το «Instant Crush» και κλείνει με το «Touch» ολοκληρώνοντας έτσι θριαμβευτικά τον κύκλο των πρώτων ονομάτων που ανοίγουν το πρόγραμμα πριν κάνει την εμφάνισή του και σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του η μεγάλη φίρμα, το τραγούδι που όλοι λατρεύουν να μισούν (αν και σίγουρα το τραγούδησαν στον καθρέφτη του ασανσέρ πριν τη βραδινή έξοδο φτιάχνοντας τη φράντζα τα αγοράκια και ελέγχοντας το βάψιμό τους τα κοριτσάκια).

Αλλά ίσως τελικά να μη χρειαζόταν να έγραφα τίποτε από τα παραπάνω.

Να μην έγραφα το παραμικρό και απλά να παρέθετα ένα λινκ για το Instant Crush.

Ξερό, χωρίς λεξούλες.

Αυτό όμως θα ήταν παράφορα άδικο για την πανέμορφη ιστοριούλα του Giovanni Giorgio πού όλοι αποκαλούν Τζόρτζο, και που φέτος το καλοκαίρι άκουσα τόσες πολλές φορές ώστε κατάφερα και την αποστήθισα ευκολότερα και από ότι το «Ευζωνάκι» στην Τρίτη δημοτικού.

Κυρίες και κύριοι.

Τhis, is The Sound of the Future.

Βlast from the Past

Album 4 for 2012 Marina and the Diamonds «Electra Heart»

Album 4 for 2011 Duran Duran «All you need is Now»

Album 4 for 2010 Mark Ronson «Record Collection»

Up to Now

No4. Daft Punk «Random Access Memories» Νο5. Chvrches «The Bones of What you Believe» No6. Pearl Jam «Lightning Bolt» No7. Arcade Fire «Reflector» No8. Kanye West «Yeezus» No9. The Last of Us OST No10. Iron & Wine «Ghost on Ghost» No11. The Weeknd «Kiss Land» No12. The Great Gatsby OST No13. Panic at the Disco «Too Weird to Live, too Rare to Die» No14. M.I.A. «Matangi» No15.M83 «Oblivion OST» No16. Woodkid «The Golden Age» No17. Hugh Laurie «Didnt it Rain» No18. David Bowie «The Next Day» No19. Jack Johnson «From Here to Now to You» No20. She and Him «Volume Three»

Scroll To Top