Τρίτη , 21 Μαρτίου 2023
Vasilakos News
Home » Σειρές » Oι πρώτες εντυπώσεις από το Terra Nova

Oι πρώτες εντυπώσεις από το Terra Nova

Τετραμελής οικογένεια με μπαμπά αστυνομικό, μαμά γιατρό, κόρη θελκτικό σπασικλάκι και γιο βλακόφατσα σλας επαναστάτη χωρίς αιτία, αποκτά παράνομα τρίτο παιδί , σε έναν πλανήτη στα πρόθυρα περιβαλλοντολογικής κατάρρευσης και με τη βοήθεια της επιστημονικής ιδιότητας της μανούλας, μιάς «Stargate» και μίας ρωγμής στη ροή του χωροχρόνου, καταφέρνουν και «δραπετεύουν» καμιά εκατοστή εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο σε μία πρώτυπη μονάδα που έχει στόχο να αποικίσει από την αρχή τη γή, σε μία «Terra Nova» με την μικρή παρένθεση ότι αντί για σκύλους θα έχουν για κατοικίδια… Δεινόσαυρους!

Alert for incoming Spoilers

Εύλογα τώρα έρχεται η ερώτηση: «Mα καλά, οι Δεινόσαυροι δε χάθηκαν από το χτύπημα μετεωριτών που κατέστρεψε οτιδήποτε υπήρχε πάνω… στη Γη!?». Εδώ λοιπόν η σειρά κάνει το μεγάλο άλμα, τοποθετώντας την κατασκευή του καταυλισμού στα 85.000.000 χρόνια πριν, όταν το χτύπημα στον πλανήτη μας ήρθε πριν 65.000.000 χρόνια (μη μπερδεύεσαι, before Jesus ο χρόνος μετρούσε ανάποδα). Και ναι, το δέχομαι, δεν τους έδωσε και 50 εκατομμύρια χρόνια ζωής για να κάνουν σαν τρελοί απ τη χαρά τους, αλλά οπωσδήποτε με 7.300 εκατομμύρια μέρες στη διάθεσή σου, όλο και αντικρίζεις το μέλλον σου με περισσότερη αισιοδοξία! Άσε που στο ενδεχόμενο πράγματι να εμφανιστούν μετεωρίτες, υπάρχει και backup plan της σειράς, με την «δυνητική» (?) ύπαρξη εξωγήινης ζωής η οποία (λογικά) θα έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

Αντιλαμβάνομαι του λόγους της αρνητικής κριτικής. Θεωρώ όμως πολύ πρώιμο να κριθεί με αυστηρότητα ένας τέτοιος πιλότος για αρκετούς μάλιστα λόγους. Οπωσδήποτε η υπερπροσφορά τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες στο κοινό και έχει ανεβάσει τον πήχη στα ύψη. Τα ύψη όμως αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις κρίνονται υπερβολικά, πόσο μάλλον όταν τοποθετούνται με γνώμονα αποκλειστικά το S01E01-02. Ναι, το πρώτο διπλό επεισόδιο της σειράς, μας έφερε σε γνωριμία με μία (όπως αναφέραμε και στην αρχή) βαρετά παραδοσιακή μορφή τηλεοπτικής οικογένειας (αυτή η κλασσικά προβληματική σχέση αυστηρού πατέρα και αντιδραστικού γιού έχει γίνει πλέον τηλεοπτικά πιό γραφική και από ηλιοβασίλεμα στο Ημεροβίγλι). Και ναι, προφανώς όταν πρωτοπαρακολούθησες τον πιλότο του Lost ή του 24 το πρώτο πράγμα που ήθελες να κάνεις ήταν να πάρεις φόρα και να κουτουλήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο από την ένταση. Aν κοιτάξουμε όμως λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα, θα δούμε ότι μιλάμε για μία σειρά, με μπάτζετ 4.000.000$ ανά επεισόδιο που εύκολα μπορεί να κάνει το τσαφ και να σε σε ταξιδέψει μακριά. Εννοείται βέβαια ότι τα λεφτά πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο, αλλά εκεί ποντάρω το σύνολο του καταθετικού μου λογαριασμού στον Κυρ Στήβεν τον Μερακλή, ο οποίος προσωπικά δε με έχει απογοητεύσει ποτέ (άντε με απογοήτευσε λίγο στο τελευταίο Indiana Jones αλλά έφτιαξε το Super 8 και τον συγχώρεσα!)

Συμπερασματικά νομίζω ότι την αντιπροσωπευτικότερη κριτική στο Τerra Nova την έχει δώσει ο Joey Tribiani χωρίς να το ξέρει, με το παρακάτω βίντεο (και μία «μικρή παραλλαγή») στο επεισόδιο με το Truffl της Rachel το οποίο ο αυστηρός Ross είχε χαρακτηρίσει «It tastes like feeet»! (κάνε τον παραλληλισμό με το Terra Nova.)

I LIKE IT!

What’s not to like?

Fierce Dinosaurs? Good!

Possible Aliens? Good!

Steven Spielberg? Goooood!

Ο @dark_tyler γράφει στο US TV για το Terra Nova (εδώ)

Scroll To Top