Παρασκευή , 10 Ιουλίου 2020
Vasilakos News
Home » Blogovision » No9 for 2013 The Last of Us Original Soundtrack

No9 for 2013 The Last of Us Original Soundtrack

The-Last-of-Us-Pack-Shot smallΕκτός από ταινίες, albums, singles, σειρές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, την είσοδο του spotify στη ζωή σας (βλέπεις εγώ είχα και στο χωριό μου οπότε και προσαρμόστηκα εύκολα) το 2013 περιελάμβανε και την κυκλοφορία ορισμένων κορυφαίων videogames όπως το Tomb Raider (όπου εδώ θα βρεις ένα εξαιρετικό review από τον iBanakos) και φυσικά το «The Last of Us» της Naughty Dog, το παιχνίδι που με τα 42 perfect scores στο Metacritic ξεπέρασε το ρεκόρ του Uncharted (που ανήκει καί αυτό στην ίδια εταιρεία). Και μπορεί οι περιπέτειες του Nathan Drake να μην πάτησαν πάνω σε κάποιο αξιομνημόνευτο μουσικό χαλί, το soundtrack όμως της τελευταίας δουλειάς των studio της εταιρείας από τη Σάντα Μόνικα είναι γραμμένο από τον τεράστιο Gustavo Santaolalla, ο οποίος έχει βραβευτεί δύο φορές με Όσκαρ για τις ταινίες Brokeback Mountain και φυσικά το Βαβέλ.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα παραδοσιακό soundtrack παιχνιδιού τρόμου. Δεν έχει ήχους από τρυπάνια, σφυριά, εξωγήινα  απόκοσμα πλάσματα, συναγερμούς και drum machines που χαλάνε τον κόσμο. Όλη η δουλειά εδώ γίνεται από μία ακουστική κιθάρα, την οποία γρατζουνάει ο ίδιος ο δημιουργός. Τίποτε άλλο. Και με διάρκεια κοντά στη μία ώρα είναι ένα άκουσμα που σίγουρα δε μπορείς να ξεχάσεις εύκολα, ειδικά αν έχεις παίξει έστω και ένα μικρό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι εκδίκησης, θανάτου και καταστροφής αλλά για μία ιστορία βαθιάς αγάπης.

Οκ, με ζόμπι, αλλά you get the spirit.

Blast from the Past

Album 9 for 2012 Soko «I thought i was an alien»

Album 9 for 2011 Coldplay «Mylo Xyloto»

Album 9 for 2010 Daft Punk «Tron OST»

Up to Now

No9. The Last of Us OST No10. Iron & Wine «Ghost on Ghost» No11. The Weeknd «Kiss Land» No12. The Great Gatsby OST No13. Panic at the Disco «Too Weird to Live, too Rare to Die» No14. M.I.A. «Matangi» No15.M83 «Oblivion OST» No16. Woodkid «The Golden Age» No17. Hugh Laurie «Didnt it Rain» No18. David Bowie «The Next Day» No19. Jack Johnson «From Here to Now to You» No20. She and Him «Volume Three»

Scroll To Top