Παρασκευή , 10 Ιουλίου 2020
Vasilakos News
Home » Blogovision » Νο8 for 2013 Kanye West «Yeezus»

Νο8 for 2013 Kanye West «Yeezus»

vanel

Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω κάτι για το άλμπουμ ή κάτι για τον καλλιτέχνη που εξελίχθηκε μέσα στο 2013 σε πέτρα του σκανδάλου για όλα τα μουσικά έντυπα του κόσμου. Κάθε του κίνηση, κάθε του project, κάθε του δήλωση γινόταν μέσα σε ώρες το θέμα συζήτησης σε κάθε μήκος και πλάτος του διαδικτυακού φάσματος. Για το 2013 κυκλοφόρησε το Yeezus το οποίο έτυχε στη αρχή χλιαρής αντιμετώπισης, στη συνέχεια έδωσε τις καθιερωμένες συνεντεύξεις του όπου και δήλωσε ότι πιο κοντινό στο Θεό (ok, τίμιο), μάλωσε με τον Jimmy Kimmel, μετά από 10 μέρες αγκαλιάστηκαν ζωντανά στον αέρα της εκπομπής, κυκλοφόρησε βίντεοκλιπ σε blue screen με την Κim όπου κάνουν σεξ και χαριεντίζονται πάνω σε ένα σκουτεράκι και για το τέλος της χρονιάς μας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Adidas (άντε να δούμε αν θα κυκλοφορήσει τη δερμάτινη αθλητική φόρμα να κόψει το ντόπο).

Παρόλα αυτά νομίζω η κεντρική ιδέα τόσο για το δίσκο όσο και για το πρόσωπο του Κanye βρίσκεται στη δήλωση που έκανε στο BBC (οκ, σε μία δήλωση από τις δεκάδες που έκανε σε εκείνη τη διαβόητη πλέον συνέντευξη όπου τα έβαλε με όλους και με όλα) όπου και παρομοιάζει τον εαυτό του με την Vanellope Von Sjweetz το κοριτσάκι από το Wreck it Ralph, επισημαίνοντας ότι αυτός για το μουσικό στερέωμα (και όχι μόνο προσθέτω εγώ) είναι «thw Glitch», είναι η ανωμαλία, η βλάβη, αυτό που απορυθμίζει τα πάντα και προσπαθεί να τα επανεκκινήσει. Και ίσως αυτή να είναι και η πραγματικότητα. Γιατί τίποτα από αυτά που κάνει δε σου ακούγονται ποτέ φυσιολογικά, αλλά και τίποτε δε μοιάζει να γίνεται απλά για να γίνει όντας κόντρα στο αξιαγάπητο (soooo not) του χαρακτήρα του.

To Yeezus λοιπόν μπορεί να είναι κάπως δύσκολο, δύστροπο, να ακούγεται εντελώς έξω από το μουσικό στερέωμα, να είναι μόνο του vs the world, παρόλα αυτά περιλαμβάνει στην playlist του ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της δισκογραφίας του West και για αυτό το ακούσαμε ξανά και ξανά.

Και ξανά.

Πάντως, ο BigQ2021 δεν ενθουσιάστηκε να ξέτε.

Blast from the Past

Album 8 for 2012 Alt-J «An Awesome Wave»

Album 8 for 2011 The Rapture «In the Grace of Your Love»

Album 9 for 2010 Mumford and Sons «Sign no More»

Up to Now

No8. Kanye West «Yeezus» No9. The Last of Us OST No10. Iron & Wine «Ghost on Ghost» No11. The Weeknd «Kiss Land» No12. The Great Gatsby OST No13. Panic at the Disco «Too Weird to Live, too Rare to Die» No14. M.I.A. «Matangi» No15.M83 «Oblivion OST» No16. Woodkid «The Golden Age» No17. Hugh Laurie «Didnt it Rain» No18. David Bowie «The Next Day» No19. Jack Johnson «From Here to Now to You» No20. She and Him «Volume Three»

Scroll To Top