Πέμπτη , 23 Μαΐου 2019
Vasilakos News
Home » Blogovision » No6 for 2013 Pearl Jam «Lightning Bolt»

No6 for 2013 Pearl Jam «Lightning Bolt»

pearl-jam-brasil2011-20Αν για κάτι ΔΕΝ μπορούν να κατηγορηθούν οι Pearl Jam είναι η συνέπεια στο δίχως την παραμικρή αμφισβήτηση ένδοξο παρελθόν τους. Γιατί μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, οι ίδιοι να μεγάλωσαν μαζί μ εμάς (πως πέρασαν έτσι ρε φίλε 22 ολόκληρα χρόνια από το 1991 όπου και πρωτοερωτεύτηκα το Ten),  και ο ήχος τους (πράγματι) κάπως να μαλάκωσε, η μουσική τους πάντως παρέμεινε το ίδιο οικεία και αρμονική στα αυτιά όλων με τους στίχους τους να είναι το ίδιο ανατρεπτικοί αλλά και βαθιά ερωτικοί όπως και τότε. Γιατί συγνώμη κιόλας αλλά ο Eddie Vedder μπορεί να είναι πολλά, δεν είναι όμως Bono αν και είχε κάθε ευκαιρία να γίνει. Ποτέ δεν προκάλεσε (ούτε αυτός αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας) τα media με προκλητικές δηλώσεις ή με τον τρόπο ζωής του. Ακτιβιστής με την ουσιαστική έννοια του όρου, πολιτικά ενεργός αλλά πάνω από όλα μεγάλος καλλιτέχνης, μετά από αρκετούς (ορισμένους μάλιστα ιδιαίτερα αποτυχημένους για το ευρύ μουσικόφιλο κοινό) πειραματισμούς οδήγησε τη μπάντα του (γιατί μη γελιόμαστε, οι Pearl Jam είναι ΚΑΘΑΡΑ μπάντα του Vedder) στο γνώριμο ηλεκτρικό ήχο της εποχής του Grunge έστω και αν το 2013 οι νεότεροι το μόνο που αντιλαμβάνονται από τον όρο αυτό είναι η γνωστή σοκολάτα που χρατσαλίζει στα δόντια.

Ξεχώρισαν για τους πολλούς το «Sirens«, για τους λίγους το «Mind your Manners«, και για τους ακόμα πιο λίγους έως ελάχιστους (μαζί τους κι εγώ), τους λάτρεις του OST του «Into the Wild», το cover του Sleeping by myself που πρωτοκυκλοφόρησε στο (άπατο αλλά εμένα στη Blogovision του 2011 μ άρεζες) Ukulele Songs.

Και μπορεί να μην το ανέφερα, αλλά δεν ξεχνιόμαστε ΠΟΤΕ.

Γιατί πολύ απλά και τίμια.

In Eddie Vedder we Trust.

Blast from the Past

Album 6 for 2012 The Killers «Battle Born»

Album 6 for 2011 Feist «Metals»

Album 6 for 2010 Yeasayer «Odd Blood»

Up to Now

No6. Pearl Jam «Lightning Bolt» No7. Arcade Fire «Reflector» No8. Kanye West «Yeezus» No9. The Last of Us OST No10. Iron & Wine «Ghost on Ghost» No11. The Weeknd «Kiss Land» No12. The Great Gatsby OST No13. Panic at the Disco «Too Weird to Live, too Rare to Die» No14. M.I.A. «Matangi» No15.M83 «Oblivion OST» No16. Woodkid «The Golden Age» No17. Hugh Laurie «Didnt it Rain» No18. David Bowie «The Next Day» No19. Jack Johnson «From Here to Now to You» No20. She and Him «Volume Three»

 

Scroll To Top