Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024
Vasilakos News
Home » Blogovision » No2 for 2013 Kavinsky «Outrun»

No2 for 2013 Kavinsky «Outrun»

sm«The Year was 1986″.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Υπάρχουν κάποια άλμπουμ που όταν κάνεις την αναδρομή του χρόνου που πέρασε θέλεις να βάλεις στην πρώτη θέση, θεωρείς ότι τα άκουσες αρκετά για να τα βάλεις στην πρώτη θέση, μονοπώλησαν το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σου και όχι μόνο για να αξίζουν την πρώτη θέση αλλά τελικά τα βάζεις στη δεύτερη γιατί όπως σοφά είπε κάποτε και ο Highlander «in the end, there can be only one» (αλήθεια, έμαθε κανείς ποτέ πως τελείωσε αυτή η σειρά?)

Το 2010 στην πεντάδα μου αλλά όχι στην κορυφή είχαν μπει το OST του «Scott Pilgrim vs the World«, το «Record Collection» του Mark Ronson και το «Brothers» των Black Keys. Το 2011 την κορυφή είχαν αγγίζει το «21» της Adele και το «Ceremonials» της Φλοράνς. Το 2012 έκανα λάθος που δεν έκατσα το Μαρινάκι με τα διαμάντια του στον άσσο με το «Electra Heart» που ακούω ασταμάτητα μέχρι και σήμερα. Αυτά τα άλμπουμ, δεν έχουν φύγει ούτε στιγμή από το ipod μου και δε θα φύγουν και ποτέ. Παρόλα αυτά στην μουσική αξιολόγηση κάποια μοναδικά τραγούδια χάρισαν την πρωτιά σε κάποια άλλα άλμπουμ που είχαν (τότε) και έχουν (τώρα) κολλήσει στο μυαλό μου.

Παρόλα αυτά το άλμπουμ του Kavinsky είναι για μένα το πιο γεμάτο και πλήρες άλμπουμ για το 2013 αλλά το βάζω στο 2 γιατί… Κακώς, δεν του αξίζει αλλά τι θα ήταν η ζωή χωρίς πράγματα να έχεις να μετανιώνεις για αυτά. Γιατί, στ αλήθεια, πατώντας το Play, κυριολεκτικά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Από το χαστούκι που τρως από τα πρώτα δευτερόλεπτά του Prelude μέχρι το απίστευτο Odd Look και το «μπορεί να μη σου άρεσε το Drive αλλά το Nightcall το έχεις πατήσει τουλάχιστον ένα back to back στο repeat του youtube» το παρθενικό του άλμπουμ Outrun είναι γεμάτο διαμαντάκια σκληρών ηλεκτρικών daftpunkικών ήχων και επιρροών.

Διαμαντάκια όπως αυτά της Μαρίνας που αδίκησα πέρσι.

Ξέρω όμως ότι ο Kavinsky είναι μπραγό κοπέλι και δε θα με παρεξηγήσει.

Ούτως ή άλλως, μέχρι το επόμενό του άλμπουμ, θα είναι αυτός η μεγάλη φίρμα.

Δυνάμωσε τον ήχο τώρα.

Θα καταλάβεις σε λίγο το γιατί.

Up to Now

No2. Kavinsky «Outrun» Νο3. Αrctic Monkeys «AM» No4. Daft Punk «Random Access Memories» Νο5. Chvrches «The Bones of What you Believe» No6. Pearl Jam «Lightning Bolt» No7. Arcade Fire «Reflector» No8. Kanye West «Yeezus» No9. The Last of Us OST No10. Iron & Wine «Ghost on Ghost» No11. The Weeknd «Kiss Land» No12. The Great Gatsby OST No13. Panic at the Disco «Too Weird to Live, too Rare to Die» No14. M.I.A. «Matangi» No15.M83 «Oblivion OST» No16. Woodkid «The Golden Age» No17. Hugh Laurie «Didnt it Rain» No18. David Bowie «The Next Day» No19. Jack Johnson «From Here to Now to You» No20. She and Him «Volume Three»

Scroll To Top