Πέμπτη , 19 Σεπτεμβρίου 2019
Vasilakos News
Home » Blogovision » No12 for 2013 The Great Gatsby OST

No12 for 2013 The Great Gatsby OST

ost smallΚαι ήρθε εκείνη η ώρα της χρονιάς, που βάζω στην εικοσάδα μου το αλμπουμάκι εκείνο το σωστό, το πρόστυχο, που διαβάζοντας προσεχτικά τους κανονισμούς, ναι ξέρω, ΔΕΝ είναι ελίτζιμπολ. Το 2010 ήταν το «Scott Pigrim vs the World OST» (εντάξει, ΠΟΣΟ κρίμα κι άδικο) το 2011 το «Γαλάνη Vassilikos Live στο Gazarte«, το 2012 το «Gold Dust» της Τόρι Έημος. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι δεν το κάνω από σνομπισμό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά κάθε χρονιά που περνάει, υπάρχει και κάτι που πραγματικά άκουσα πολύ (και αν ήταν εντός κανονισμός θα το είχα προφανώς πεντάδα) και η 20άδα μου θα ήταν λειψή και κάπως δήθεν χωρίς αυτό.

Φέτος το σάουντρακ της ταινίας του Μπαζ Λούρμαν που σαν βιβλίο μπορεί να άρεσε σε αρκετούς, σαν ταινία σε λιγότερους αλλά σαν μουσικό χαλί άρεσε σε όλους (εκτός από τους ανθρώπους χωρίς καρδιά και τα Ντάλεκ) μου πήρε τα μυαλά. Δε θα αναφερθώ καθόλου ούτε στην ορχηστική version του OST της ταινίας (που είναι απλά υπέροχη) ούτε στα πάμπολα coverάκια (από τα οποία ξεχωρίζει το Back to Black της Μπιγιόνσε) αλλά κυρίως σε δύο τραγούδια τα οποία νομίζω τραγούδησα τόσο πολύ καραόκε στο αυτοκίνητο μου που κάθε προσπάθεια θαψίματός τους και μή αναφοράς τους στα αγαπημένα μου της χρονιάς θα ήταν άδικη. Και από εμένα και από όσους με είδαν σε ανύποπτο χρόνο να στονάρω στο σμαρτάκι.

Γιατί στην τελική, οι στίχοι «Will you still love me when I’m no longer young and beautiful, will you still love me when I got nothing but my aching soul» είναι αναμφισβήτητα ότι πιο σπαραξικάρδιο ακούσαμε μέσα στο 2013 από την παραπονιάρικη φωνη της Λανούλας την οποία πέρσι δεν ψηφίσατε δεκάδα και πολύ στεναχωρήθηκε, ενώ στα αλήθεια, δεν έχω λόγια να περιγράψω τo λυρισμό του «Over the Love» και το πόσο μα πόσο ταίριαξε η φωνή της (πανέμορφης στις καρδιές μας) Φλόρενς στους στίχους που η ίδια έγραψε.

Συγνώμη λοιπόν για την παρασπονδία αλλά

Cryyyy… and cryyyyyy… and cryyyy…

OVER THE LOVE OF YOU!

Δώσε πόνο ρε Φλοράνς.

Blast from the Past

Album 12 for 2012 Muse «The 2nd Law«

Album 12 for 2011 Kasabian «Velociraptor»

Album 12 for 2010 Linkin Park «A Thousand Suns« (ναι, το ξέρω, την έχω κάνει την αυτοκριτική μου)

Up to Now

No12. The Great Gatsby OST No 13. Panic at the Disco «Too Weird to Live, too Rare to Die» No 14. M.I.A. «Matangi» No15.M83 «Oblivion OST» No16. Woodkid «The Golden Age» No17. Hugh Laurie «Didnt it Rain» No18. David Bowie «The Next Day» No19. Jack Johnson «From Here to Now to You» No20. She and Him «Volume Three»

Scroll To Top