Δευτέρα , 24 Ιουνίου 2024
Vasilakos News
Home » Άρθρα που Άρεσαν! » H «tv Αll Stars» Κυβέρνηση της καρδιάς μας

H «tv Αll Stars» Κυβέρνηση της καρδιάς μας

Ναι. Είναι πραγματικότητα. Μετά από εβδομάδες ζυμώσεων και σχεδόν μία ολόκληρη εβδομάδα ακυβερνησίας, σήμερα ορκίστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα. Φυσικά κανένας δεν έμεινε ικανοποιημένος αφού ακόμα και εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στον κυβερνητικό σχηματισμό φάνηκαν να κρατάνε «πισινή».

Εμείς όμως, σύμφωνα με πηγές του vasilakos.org που δε μπορούμε να αποκαλύψουμε, έχουμε το πραγματικό σχήμα που ήταν έτοιμο να επιβληθεί από το Αμερικανικό Κονκλάβιο, αλλά συνάντησε έντονες αντιδράσεις στην Γηραιά Ήπειρο και τελικά απορρίφθηκε.

Αποκαλύπτουμε λοιπόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το who is who των «παραλίγο» νέων μας υπουργών στην προσωπικότητα και το background των οποίων θα επενδύαμε την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση των μηχανισμών ολόκληρης της χώρας.

Ξεκινάμε την ονοματολογία λοιπόν!

Πρωθυπουργός

Ron Swanson (Parks and Recreation)

Ποιόν άλλον περιμένατε δηλαδή. Είναι προφανές ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος για πρωθυπουργός. Κανείς δεν ξέρει τί έχει σπουδάσει ή πως βρέθηκε να διευθύνει το συγκεκριμένο τμήμα στην φανταστική (από κάθε άποψη) πόλη του Pawnee. Είναι ρεπουμπλικανός, τρέφεται αποκλειστικά με κρέας, και έχει παντρευτεί (και χωρίσει) δύο φορές, γυναίκες που είχαν το ίδιο όνομα με τη μάνα του. Όσον αφορά την υπευθυνότητά του και τη διάθεσή του να προσφέρει στους γύρω του? Ας δούμε το βίντεο που ακολουθεί.

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ben Linus (Lost)

To κυβερνητικό σχήμα χρειάζεται και κάποιον με ιδιαίτερο δυναμισμό στο χαρακτήρα του για να κρατάει τις ευαίσθητες για τη χώρα ισορροπίες. Κάποιον που θα έχει τα πάντα υπό τη σκιώδη του φροντίδα και εποπτεία. Μία αξιολάτρευτη συμπαθόφατσα που θα καταφέρνει να χτίζει ισχυρούς δεσμούς αγάπης και εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στην ακτίνα επιρροής των εξουσιών του. Κάποιον o οποίος Πάντα θα έχει ένα Σχέδιο πίσω από Όλα.

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Sheldon Cooper (The Big Bang Theory)

Όταν ο νεαρός θεωρητικός φυσικός του California Institute of Technology, αποφασίζει ότι δεν χρειάζεται να ξαναβγεί από το δωμάτιό του για να ξαναπάει στη δουλειά, τα καταφέρνει με ένα απλό αλγόριθμο και μία hi tech ρομποτική κατασκευή. Ναι. Τόσο απλά. Τόσο πρωτοποριακά. Άσε που στάνταρ θα έβαζε τα πάντα σε κάποιο από τα χιλιάδες επιδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαική Ένωση που τόσα χρόνια πάνε πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων. Το μόνο αρνητικό θα ήταν το ότι θα μας είχε τρελάνει στα «Bazinga»…

Υπουργείο Οικονομικών

Carrie Bradshaw (Sex and the City)

Τί πάει να πει «Ο Λαός πεινάει δεν έχει ψωμί να φάει?» Το κοντοπ…ίθαρο Καράκι θα του έδινε «Luis Vuitton να φάει». Τί πάει να πει «Ο προυπολογισμός είναι λειψός»? Το δικαίωμα στα Burberrys πουκάμισα με τον ανασηκωμένο γιακά, είναι αναφαίρετο δικαίωμα ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Τί πάει να πει «Τα νούμερα δεν μας βγαίνουν και μας πετάνε έξω από την Ευρωπαική Ένωση»? Εμάς ο χαβάς μας θα είναι πάντα στα γκομενικά, στα λούσα και στα Μανόλο Μπλάνικ! Σου θυμίζει κάτι?

Υπουργείο Εσωτερικών

Walter White (Breaking Bad)

Η χώρα χρειάζεται να βρει την ηρεμία της. Ένας καλοκάγαθος επιστήμονας, ένας δασκαλάκος με έφεση στη δημιουργία και στην οργάνωση της κάθε είδους παραγωγικής διαδικασίας, θα ήταν σίγουρα μία κάποια λύση για να ξυπνήσει τη χώρα από το παραγωγικό λήθαργο στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχει περιπέσει. Τι θες να πεις «Αυτός o τελειωμένος έφτιαχνε Crystal Meth»? Το έκανε για τα παιδιά του ρε. Ένας σύγχρονος Έλληνας Νίκος Ξανθόπουλος σλας Πάμπλο Εσκομπάρ.

Υπουργείο Εξωτερικών

Barney Stinson (How i Met Your Mother)

Για τα θέματα εκτός συνόρων είναι προφανές, η θέση επιβάλει έναν άνθρωπο τσαχπίνη, ποζερά, καταφερτζή, με ακριβά γούστα στο ντύσιμο και φυσικά γυναικά. Το μαύρο πρόβατο του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος, δεν έχει ιερό και όσιο, και δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά την πάρτη του. Άλλωστε τί ανάγκη έχει αυτός, οι άλλοι να κλαίνε. Ιt is DEFINATELY gonna be LEGEN… wait for it… Daaaaaary!

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

The Lanisters (Game of Thrones)

Δολοπλοκίες, ενδοοικογενειακές ίντριγκες, φατρίες που μάχονται η μία την άλλη, κοντοί ψηλοί γέροι νέοι αδύνατοι χοντροί άντρες γυναίκες, όλοι εναντίον όλων, και ποιά καλύτερη οικογένεια για να αναλάβει το υπουργείο που θα διασφάλιζε την Άμυνα της χώρας. Βέβαια στο δρόμο θα πουλούσαν τα μισά νησιά στους Τούρκους και τα άλλα μισά στον υψηλότερο πλειοδότη, στο τέλος όμως θα καθάριζαν ο ένας τον άλλον οπότε δε θα είχαμε να ανησυχούμε για το που θα αποδώσουμε τις ευθύνες. Λες και τώρα τις αναλαμβάνει κανείς…

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αντωγωνιστικότητας

Michael Scott (The Οffice)

Kακά τα ψέμματα. Από πλευράς Ανταγωνιστικότητας και σύγχρονων μεθόδων Marketing η χώρα βρίσκεται μακριά νυχτωμένη. Και από το σκοτάδι αυτό, μόνο με τις μεθόδους και την εφευρετικότητα του δαιμόνιου manager Μάηκολ ο οποίος εφαρμόζει κατά γράμμα (και πάντα λάθος) το «Nόμο του Ντίλμπερτ», θα μπορέσουμε να βγούμε όσο συντομότερα γίνεται στις αγορές. Άσε που σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο, ο συγκεκριμένος γνωρίζει άψογα πως να αναγγείλει στον Ελληνικό Λαό τη Χρεωκοπία.

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Walter Bishop (The Fringe)

Με απίστευτα μεγάλο αριθμό μιμητών και fanboys εντός της επικράτειας (Λιακόπουλος, Βελλόπουλος, Χαρδαβέλλας κτλ) ο Γουώλτερ περνάει τις θεωρίες συνωμοσίας στο επόμενο επίπεδο. Δεν πιστεύει απλά στους Νεφελίμ και στους Ελοχίμ αλλά ο ίδιος έχει διαβεί τις πόρτες δύο (τριών, πενήντα…) παράλληλων συμπάντων μόνο και μόνο για να μη στεναχωρεθεί η γυναίκα του. Και ναι, μπορεί να λύσει το Ενεργειακό Πρόβλημα όχι μόνο της χώρας, αλλά της Υφηλίου ολόκληρης με μία απλή εξίσωση στο μαυροπίνακα. Απλά έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Αdonis Georgiadis (Τhe Georgiadians)

Όσο και αν προσπάθησα, πιό ταιριαστό υπουργό που να σουλατσάρει στις τηλεοράσεις δεν μπόρεσα να βρώ. Σε ένα καθημερινό τηλεοπτικό show με μηδενικό glitter σε σχέση με τις εισαγόμενες «Kardashians», τα αδέρφια «Georgiadians» καταφέρνουν και προσφέρουν απλόχερα μεγάλες ποσότητες ίντριγκας και «δια τηλεοπτικού κουτιού μάθησης», πουλώντας την πραμάτια τους στις καλύτερες τιμές τις αγοράς και πάντα με κάποιο δωράκι αν τηλεφωνήσετε στα επόμενα δέκα λεπτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι Βιβλία στα Σχολεία θα έχουν πάντα να μοιράσουν.

Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Michael Scofield (Prison Break)

H χώρα θα κινηθεί επιτέλους σαν γιαπωνέζικο τραίνο πάνω σε εναέριες ράγες (ναι, από αυτά τα γλήγορα!). Υποδομές, Μεταφορές, Δίκτυα, τα πάντα ζωγραφισμένα με την παραμικρή λεπτομέρια στο κορμί του. Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες στην παρουσίαση του έργου του μιας και θα είναι αναγκασμένος προκειμένου να τον αντιλαμβάνονται όλοι να κυκλοφορεί τσίτσιδος, αλλά μπρος στην πρόοδο και την καινοτομία ας κάνει και αυτός μία μικρή υποχώρηση για το Έθνος. Και φυσικά ΔΕΝ δεχόμαστε το ότι είναι νεκρός. Χαλαρά θα είχε προβλέψει κάποιο διάδρομο κάτω από εκείνη την παραλία.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Lieutenant Horatio Caine (CSI Miami)

O Oράσιο(ς), είναι το είδωλο όλων των συμπολιτών και ψηφοφόρων του. Και φυσικά θα μπορούσε να αποδώσει το ίδιο σε κάθε μία από τις θέσεις του κυβερνητικού σχήματος. Είναι λιγομίλητος, έξυπνος, φλεγματικός, διορατικός, και πάνω από όλα έχει απίστευτα ανεπτυγμένη την έννοια της κοινωνικής και εργασιακής δικαιοσύνης. Κανείς δε θα πέσει ξανά θύμα της βλοσυρής εργοδοσίας. Ο Οράσιο Κέην, θα είναι εκεί Κέρβερος, να υποστηρίξει να συμφέροντα των εργαζομένων και των συνδικάτων. Ο Μοναδικός εκπρόσωπος της ανανεωτικής Αριστεράς είναι φυσικά και ο πλέον Αγαπημένος μας.

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Dr. Gregory House (House MD)

H Λύση σε όλα μας τα προβλήματα. Ότι δε λύνεται πλέον θα κόβεται. Κανείς δε θα ασχολείται πιά με εύκολες περιπτώσεις. Για παράδειγμα οι πιθανότητες να χάσεις τη ζωή σου από μαγουλάδες θα είναι περισσότερες από αυτές του να έχεις λύκο και δεκαεννέα διαφορετικά θανατηφόρα μικρόβια που δραπέτευσαν κατά λάθος από υπόγεια κυβερνητική εγκατάσταση. Όχι πιά ουρές στο ΤΕΒΕ και στο ΙΚΑ για θεώρηση βιβλιαρίων. Αυτοανάρρωση ή τέφρα. Σε περίπτωση απουσίας του γιατρού στο παρασκήνιο της αγαπημένης του σαπουνόπερας, καθήκοντα αναλαμβάνει ο Doogie Howser MD (Υπερυπουργός λοιπόν ο Μπάρνευ Στίνσον!)

Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Jack Bauer (24)

Δικαιοσύνη. Διαφάνεια. Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εντάξει δεν έχουμε το τρία στα τρία ακριβώς, αλλά στην τελική μπρός στην εθνική ασφάλεια ποιός το υπολογίζει το δικαίωμα στην παρουσία δικηγόρου κατά την ανάκριση. Tα στατιστικά του κυριολεκτικά εντυπωσιάζουν. Σε 8 και κάτι σεζόν, 245 νεκροί, 196 από μπιστόλι, 18 μαχαιρωμένοι, 9 με σπασμένο λαιμό, 14 ανατινάχτηκαν, 1 από δαγκωνιά στην καρωτίδα, 1 από μπουκέτο, 3 με μπιστόλι καρφιών. Mέσος όρος ανά επεισόδιο 1,33. Το βίντεο εδώ. Έχει κανείς καμία απορία? Όχι, έτσι απλά ρώτησα…

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Dexter Morgan (Dexter)

Σου λήστεψαν το σπίτι. Σου πήραν τη σειρά στο σούπερ μάρκετ. Μίκρυναν τις ατομικές συσκευασίες Soft Kings Αλλατίνη χωρίς να σε ρωτήσει κανείς? Ο υπουργός έχει την ίδια λύση για όλα. Μουσαμάς στο πάτωμα και στους τοίχους, τραπέζι, σκοινιά και ένα δίλιτρο χλωρίνη κλινέξ με άρωμα φρεσκάδα (εδώ). Κανείς δε θα ξαναπειράξει ποτέ κανέναν. Η χώρα θα ζήσει μέρες ηρεμίας και θρησκευτικής κατάνυξης. Σκέψου τον δίδυμο με τον Τζάκ Μπάουερ και κάνε τις προσθαφαιρέσεις σου. Το απόλυτο #win.

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Don Draper και Joan Harris (Mad Men)

Eντάξει κ συ. Το Γερουλάνο θα αντικαταστήσουν, οπότε θέλουμε κατι Ελιζαμπετοκαναλοτζωρτζκλουνικό που θα μπορέσει να προσελκύσει κόσμο από το εξωτερικό. Και αν κρίνω από το «wow effect» που κυριαρχεί στο διαδίκτυο, το δίδυμο Jon Hamm και Christina Hendricks είναι μονόδρομος. Επιτέλους ήρθε η ώρα για τις κοκκινομάλλες να αναλάβουν κυβερνητικά πόστα. (σε σένα που ζητάς «Αξιοκρατία» απαντώ: «Σιγά μην ενεργοποιήσουμε και τον ΑΣΕΠ ρε κακομοίρη!». Κριστίνα Χέντρικς λέμε!

Υπουργείο Επικρατείας

Leslie Knope (Parks and Recreation)

To ξέρω η αναλογία αντρών γυναικών στο κυβερνητικό μου σχήμα είναι συντριπτική υπέρ των ανδρών. Κρατούσα όμως το καλύτερο υπουργείο, το πιό σημαντικό κυβερνητικό πόστο για το τέλος. Γιατί ποιά θα μπορούσε να επιτελέσει καλύτερα το έργο ενός Υπερυπουργού Επικρατείας (με αυξημένες φυσικά αρμοδιότητες) από τη μοναδική γυναίκα πολιτικό που θα μπορούσε να εμπιστευτεί το μέλλον του ο οποιοσδήποτε πολίτης οποιασδήποτε χώρας. Καλύπτοντας λοιπόν τα κενά που θα άφηναν πίσω τους όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί, το άψογο έργο της μοναδικής Λέσλι θα αποτελούσε σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας. ΑΞΙΑ!

Και ναι. Με Parks and Recreation ξεκινήσαμε, με Parks and Recreation κλείνουμε.

Καλή συνέχεια σε όλους και καλοφόρετη η νέα μας κυβέρνηση.

Scroll To Top